foto: Pascal Muller

Pagina's

vrijdag 11 juni 2010

Déjà vu!

Tren van Enkcevort had het al een paar keer laten vallen: "We moeten eens een feest gaan organiseren." Gisteren was het zover in restaurant Vitellius in Sevenum. Geweldig natuurlijk en een eer om er te mogen zijn, maar dat niet alleen. Het was voor mij ook een mooie gelegenheid om wat afspraken te maken met mensen. Mensen van wie het verhaal in het boek moet. Wees gerust, dat is gelukt.
Het feest dan; dat was een déjà vu van die geweldige sfeer die de optredens in Broekhuizenvorst kenmerkte. De plankjes met heerlijkheden die Peter de kok in de herberg serveerde, waren uiteraard ook in zijn eigen domein prominent aanwezig.
De voltallige band was er en verder bijna iedereen die op wat voor manier dan ook de herbergoptredens tot een succes maakte: van de mensen die achter de bar stonden tot de herbergier zelf. Als een blonde vorst zetelde hij op een kruk op het terras. Hij zag weer dat het goed was. En wat goed was, blijft goed, want zonder te veel in details te treden Herberg de Troost, de band, gaat door. Nu al is zeker dat maart 2011 mooi wordt. Duurt dat te lang? Verheug je dan maar duchtig op televisie-uitzendingen in november: een concertregistratie met wel hele intieme trekjes.  
Over intiem gesproken: de band trad nog op ook. Op het terras achter het restaurant en net op tijd volgens Tren: "We moeten geen uren meer wachten, want dan is optreden geen goed idee meer." Vat u hem? Zo gezellig was het dus.

R






Geen opmerkingen:

Een reactie posten